sam-activiteiten

Algemene ledenvergadering

Leer sneller schuldregelen met het schuldenknooppunt en collectief schuldregelen

Het schuldenknooppunt en collectief schuldregelen zijn twee instrumenten die helpen om sneller een schuldregeling voor elkaar te krijgen. In de workshop leer je meer over het wat en het hoe van deze procesversnellers.

Collectief Schuldregelen versnelt en vergemakkelijkt het tot stand brengen van minnelijke schuldregelingen. Schuldeisers geven vooraf akkoord op betaalvoorstellen en handelen dossiers collectief af. Dat zorgt voor snellere doorlooptijden en minder rompslomp bij gemeenten en schuldeisers. Daardoor krijgen mensen met schulden sneller perspectief en haken ze minder vaak af.

Via het Schuldenknooppunt wisselen schuldhulpverleners en schuldeisers standaard berichten uit. Er zijn minder handmatige handelingen nodig. Dit maakt schuldregelen sneller en efficiënter en er is minder ruimte voor fouten. Het systeem is veilig en de AVG is geborgd. Wanneer alle schuldeisers en schuldhulpverleners aansluiten op het Schuldenknooppunt is schuldregelen binnen 3 weken mogelijk.

We laten je zien hoe het werkt en hoe krachtig de combinatie van de twee is. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de NVVK en de stichting Schuldenknooppunt. Hoewel Collectief Schuldregelen via het Schuldenknooppunt sneller gaat, kunnen beide onderdelen los van elkaar ingezet worden.

Deze workshop wordt gegeven door
Asmae Jazouli, accountmanager NVVK
Karin van Deventer, accountmanager NVVK

Doelgroep
Deze online workshop is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de schulddienstverlening