activiteiten

Conferentie teamleiderschap werk en re-integratie

None

Donderdag 29 februari 2024 is de eerste landelijke conferentie voor teammanagers werk en inkomen in Utrecht. Het leidinggeven aan professionals werk en re-integratie is een bijzonder vak en vraagt een complexe set vaardigheden. Hoe die er precies uitziet, is niet klip en klaar. Wat zegt de wetenschap hierover? En de praktijk? Wat maakt een ‘goede’ teammanager? Kom naar de eerste landelijke conferentie voor teammanagers werk en re-integratie en ga samen met vakgenoten en key-note spreker Tim ’S Jongers op zoek naar antwoorden en inspiratie.

Gemeenten, UWV en ontwikkelbedrijven hebben steeds meer aandacht voor het vakmanschap van werk- en re-integratieprofessionals. De rol van de leidinggevende van deze professionals is echter vaak onderbelicht, zowel de praktijk als in wetenschappelijk onderzoek. Maar daar komt vanaf 29 februari verandering in. Op deze eerste landelijke conferentie voor teammanagers draait het juist om de leidinggevenden van professionals werk en re-integratie en hun bijzondere én complexe rol. 

Boze werkzoekenden

Hoge caseloads van medewerkers, omgaan met boze werkzoekenden, druk vanuit andere lagen van organisaties, het spanningsveld tussen relatie en hiërarchie: het is maar een greep uit de uitdagingen waar teammanagers voor staan. Tijdens de conferentie staan we erbij stil wat dit betekent voor je rol als teammanager en hoe je je hierin kunt ontwikkelen. Bijvoorbeeld met reflectie, actieplanning en kennisuitwisseling. We doen dat op basis van praktijkervaring en wetenschappelijk onderzoek. 

Bekijk het programma.

Actielab

Op 29 februari worden daarnaast de belangrijkste uitkomsten gepresenteerd van nieuw onderzoek naar het professionaliseren van leidinggevenden werk en re-integratie. Vanuit het kennisprogramma ‘Vakkundig aan het Werk 2’ is het Actielab gestart, een vorm van actieonderzoek, waarbij zowel de teammanagers als de onderzoekers op een lerende manier betrokken waren.

Tim ‘S Jongers

Eén van de uitkomsten van het onderzoek is opvallend. Als organisaties aan de slag gaan met professionalisering, dan blijkt de verleiding groot om de blik vooral naar binnen te richten. Bijvoorbeeld met onderwerpen zoals betere gespreksvoering of beter samenwerken. Het perspectief van de buitenwereld, de cliënt, kan dan ondergesneeuwd raken. Tijdens de conferentie gaat Tim ’S Jongers er dieper op in hoe je dit voorkomt en hoe je het perspectief van de cliënt op een duurzame manier centraal stelt.

Doe je mee?

De conferentie Teamleiderschap werk en re-integratie is de eerste landelijke bijeenkomst voor teammanagers van werk en re-integratieprofessionals. We geven daarmee samen het startschot om structureel aan de slag te gaan met de professionalisering van deze bijzondere rol. Doe je mee?

Ja, ik ben erbij!