sam-activiteiten

Bottom up

Spreker(s)
Marte Wachter

Omschrijving
Als professional binnen sociaal domein ben je elke dag bezig met het begeleiden van cliënten. De mate waarin je je werk doelgericht kunt uitvoeren en je kwaliteiten kunt benutten, hangt af van meerdere factoren. Op een aantal van die factoren kun je zelf invloed uitoefenen.

We gaan in deze workshop met elkaar inzoomen op twee van die factoren, namelijk de ontwikkelingen in jouw organisatie en je eigen ontwikkeling. Ook al doe je dit werk al heel lang, dit zijn factoren waarmee je altijd te maken hebt. Hoe kun je nou als klantmanager het gesprek met je manager voeren om zaken die je graag anders zou zien te beïnvloeden?

Een vaak terugkomend thema onder ervaren professionals is het vinden van een balans tussen het werken volgens de methode vanuit de gemeente aan de ene kant, en de eigen autonomie inclusief het leveren van maatwerk aan de andere kant. Hoe kaart je zulke pijnpunten aan, zodanig dat er ook echt iets mee gedaan wordt? Hoe zorg je ervoor dat jouw kennis en ervaring optimaal tot zijn recht komt? Hoe ga je het gesprek aan over je eigen ontwikkeling?

In deze sessie gaan we aan de slag met de uitgangspunten van ‘omhoog managen’.

Max. aantal deelnemers
25 deelnemers